Μεσαίου μεγέθους ή μεγαλύτερου επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν απο χρόνια εξοικοιωθεί στην σύνταξη ενός ορθού Δελτίου Τύπου. Για μικρότερες όμως επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που δεν διαθέτουν εμπειρία στην σύνταξη ενός Δελτίο Τύπου η ομάδα του PressWire έκρινε πως καλό θα ήταν να καταγραφούν κάποιες βασικές αρχές!

Ένα Δελτίο Τύπου είναι το απαραίτητο υλικό που στέλνουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δημοσιεύσουν, είτε αυτούσιο , είτε μέρος αυτού, αναλόγως πως θα το κρίνει ο εκάστοτε συντάκτης ή ο υπεύθυνος ύλης του ΜΜΕ.

Ένα «σωστό»  δελτίο Τύπου μπορεί να βοηθήσει στην εικόνα προς τα έξω,  της επιχείρησής σας – της ομάδας σας κλπ., στη σωστή επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες σας – χορηγούς σας και όλους τους ενδιαφερόμενους  και να αποτελέσει ένα πολύ καλό  τρόπο προβολής.

Προσέξτε τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Το Δελτίο Τύπου πρέπει να είναι γραμμένο σωστά χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Τέτοιου είδους λάθη μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση και θα μετρήσουν αρνητικά στην εικόνα σας. Διαβάστε το πολλές φορές πριν το στείλετε.

Μην φλυαρείτε. Ένα Δελτίο Τύπου πρέπει να είναι περιεκτικό. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε τις ανούσιες μακροσκελείς προτάσεις. Στις πρώτες πέντε σειρές αναφέρατε την είδηση και κατόπιν όποιες λεπτομέρειες είναι απαραίτητες. Προσπαθήστε να μη ξεπερνά το κείμενο τη μία σελίδα.

Προσέξτε τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε. Τεχνική και πολύ εξειδικευμένη ορολογία, στερεότυπες και εξεζητημένες εκφράσεις  θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς θα πρέπει να θυμάστε ότι πρόκειται για ενημερωτικό κείμενο και ότι απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Έτσι θα πρέπει να είναι κατανοητό από όλους και να μην δημιουργεί σύγχυση.

Μην ξεχνάτε τη φωτογραφία. Στην εποχή της εικόνας, είναι σημαντικό να αποστέλλετε μία σχετική φωτογραφία ή/και video μαζί με το Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφίες στέλνουμε σαν επισυναπτόμενο στο email η κάποιο σύνδεσμο (link) όταν πρόκειται για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Η αποφυγή, η αμέλεια σύνταξης και αποστολής δελτίων Τύπου, δεν είναι η σωστή τακτική. Όλοι όπως είναι οι Ομάδες – Οδηγοι επιχειρήσεις -μικρομεσαίες και μεγάλες- είναι σημαντικό να ενημερώνουν τον κόσμο τους , φίλους – οπαδούς – πελάτες –  συνεργάτες ακόμη και τον ίδιο τον χώρο – κλάδο τους σχετικά με τις δράσεις τους είτε είναι για μια δράση, κάποια εκδήλωση, μία σημαντική συνεργασία κ.ο.κ.

Αν έχετε αμφιβολίες για τη σωστή σύνταξη και αποστολή ενός Δελτίου Τύπου, τότε απευθυνθείτε σε εμάς. Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε συνολικά στην στρατηγική σας.

Leave a comment

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων